Tényleg sikerült megalkotni a tökéletes embert?

Szeretjük azt hinni, hogy mi vagyunk az evolúció csúcsa, a tökéletesség netovábbja. De vajon ez tényleg így van?

Hiszen lássuk be, azért ha tetőtől talpig megnézzük magunkat, azért akad egy-két kivetnivaló, pláne az idő múlásával.

Alice Roberts anatómiaprofesszor ezen kezdett el merengeni, és arra jutott, hogy bizony, hogy nem vagyunk olyan perfektek, de ő majd megalkotja azt, amire mindenki vágyik a lelke legmélyén: a tökéletes embert.

Roberts abból indult ki, hogy a szülés nem épp zökkenőmentes folyamat a nem túl széles női csípőnek köszönhetően, az érzékszerveinken is van mit bőven javítani, ugyanis eléggé gyorsan elromlanak, a gerincünkről nem is beszélve, ja, és a torkunk fulladásra tökéletes a felépítése alapján.

Ezek után kutyák, macskák, halak, csimpánzok és hattyúk egy-egy hasznos funkcióját lenyúlva készítette el a tökéletesség netovábbját (3D nyomtatóval ki is nyomtatta), ami korántsem lett olyan, mint ahogy el tudnánk képzelni:

A szörnyszülött, azaz a tökéletes ember erős madárlábakat kapott, amivel baromi gyorsan tud futni, egy praktikus erszényt a csemetének, nagy szemeket és füleket a jobb észleléshez és bár a képen annyira nem látszik, de hüllőbőre van a sugárzás ellen és több artériája a szívében.

Van hova fejlődni. Vagy inkább nem.

Címkék: mozaik
1
https://eletmorzsak.blogstar.hu/./pages/eletmorzsak/contents/blog/54540/pics/lead_800x600.jpg
mozaik
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-23 19:00:13
Csak halkan, szerényem kérdezem:
A blogstar-nak, mint elkötelezett jobboldali, elektronikus médiafelületnek tényleg arra van szüksége, hogy ilyen épületes marhaságokkal foglalkozzon ?!
Felejtsük már el - egyszer és mindenkorra - ezt az erőltetett, "bulvárosodási" irányvonalat !!!
Hagyjuk meg ezt a felületet a liberálbolsevik, szenzációhajhász "cikkíróknak" !!!! {Szándékosan nem írtam újságírókat, mert azok azt a címet meg sem érdemlik}
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?