A kávé csökkenti a halálozási arányt!

Sokszor merül fel a kérdés, vajon egészséges-e a kávé. Pláne a sok kávé... Nekem is lelkiismeretfurdalásom van időnként, mikor rengeteg koffeint kell magamhoz vennem ebben a formában, legalábbis úgy érzem, hogy kell. Még akkor is, ha esetleg hosszú távon rosszat teszek vele magamnak.

  

Egy friss kutatás szerint megnyugodhatunk mi, kávéfogyasztók és -imádók: kedvenc koffeinos italunk nemhogy nem káros, de meghosszabbítja az életünket!

 

Ráadásul nem is brit tudósok állapították ezt meg ezúttal, hanem az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet (NCI), elég nagy számú mintát, mintegy félmillió önkéntes egészségügyi adatait vizsgálva és nem is kapkodták el, hanem tíz évig tartott a kutatás. 

Az önkéntes résztvevők csaknem 80 százaléka vallotta magát rendszeres kávéfogyasztónak. Arra a megállapításra jutottak a kutatók, hogy azok halálozási rátája, akik napi két-három kávét fogyasztanak, tizenkét százalékkal alacsonyabb, mint azoké, akik nem élnek ezzel a serkentővel. Ez ellentmond az eddigi vélekedésnek, miszerint a koffeinfogyasztás növelné a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

 

Mindez ráadásul független attól, hogy őrölt kávéból készül-e az ital vagy instant oldódó porból. 

   

Őszintén szólva nagyon örülök ezeknek az eredményeknek és remélem, másnak is leesik egy kis kő a szívéről ezt olvasva. 

 

 

Jó délutáni kávézást kívánok! 

 

 

forrás: Jama Internal Medicine

Time.com

Címkék: kávé
https://eletmorzsak.blogstar.hu/./pages/eletmorzsak/contents/blog/55419/pics/lead_800x600.jpg
kávé
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?